Egy jó recept és egy elegáns sütőforma találkozásából romantikus, gyönyörű és finom desszert készül.
Az almatorták népszerűsége télen is töretlen. A vaníliával és fahéjjal ízesített finomság megédesíti és felmelegíti a fázós napokat is.
Egy borongós, szürke, unalmas februári időszakot is különlegessé tesz egy klassz süti.
Hozzávalók:
- 20 dkg puha margarin
- 15 dkg finomított kristálycukor
- 5 dkg vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 24 dkg finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1/2 kk só
- 4 cl tej
- 60 dkg meghámozott, kicsumázott, vékonyra szeletelt savanykás alma
- 1/2 kk őrölt fahéj
- 1 db citrom reszelt héja és leve
Elkészítés:
1./ A megtisztított és felszeletelt almákat egy tálban óvatosan összeforgatjuk a citromlével, valamint a fahéjjal, és félretesszük.
2./ A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a masszához a tojásokat is.
3./ Miután a tésztaalap egy részét már habkönnyűre kevertük, hozzáöntjük a sóval és szódabikarbónával kevert lisztet kettő részletben. A tejet a második adagnál adjuk a tésztához.
4./ A süti 2/3 részét beleöntjük egy margarinnal kikent, 29 cm átmérőjű pitesütőbe. A tésztára rátesszük az almaszeleteket, majd a maradék masszát a torta tetejére kanalazzuk.
5./ A tésztát előmelegített sütőben 165 fokon 1 óra alatt készre sütjük Fél óra sütés után az ételt takartjuk le, nehogy a teteje elégjen, vagy túlpiruljon.
6./ Az elkészült svéd almatortát rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk. Vaníliamártás vagy fagyi jól kiegészíti a desszertet.
Jó étvágyat kívánok!