A gyorsan elkészíthető sütik népszerűek. Az omlós kekszek gyümölcsdarabokkal elkápráztatnak kicsiket és nagyokat.
Egy tavaszt utánozó téli reggelen az egyik legjobb móka az ebéd utáni kávé mellé desszertet készíteni.
A duplacsokis keksz nem csupán csevegni hívja egy cappuccino vagy forró csoki mellé a barátokat, hanem klassz módon össze is maszatol mindenkit, hogy a nevetés is biztosan kísérője legyen a beszélgetéseknek.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 1/2 bögre barnacukor
- 1/4 bögre vaníliáscukor
- 15 dkg puha margarin
- 1/2 mokkáskanál só
- 10 dkg apróra tördelt étcsokoládé
- 5 dkg vörösáfonya
- 5 dkg puha aszaltszilva
- 1/4 narancs reszelt héja
- 1 kk szódabikarbóna
- 2,5 bögre finomliszt
Elkészítés:
1./ A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a masszába beledolgozzuk a sót és a puha margarint is. A masszát habosra keverjük.
2./ A sütialapba beletesszük az áfonyát és az aszalt szilvát,, a csokidarabokat, valamint a reszelt narancshéjat, majd keverőkanállal gondosan eldolgozzuk a szódabikarbónával kevert lisztet.
3./ A legkisebb méretű fagyikanál vagy evőkanál segítségével gombócoljuk a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe.
4./ A sütiket kicsit lapítjuk, majd a közepébe apró mélyedést készítünk, azova a maradék csokidarabokat beleszórjuk.
5./ A süteményt 190 fokon előmelegített sütőben negyed óra alatt készre sütjük. Porcukrozva fém sütisdobozba tesszük, amiben napokig eláll.
A süti szuper desszert tízóraira, vagy a délutáni teázáshoz is.
Jó étvágyat kívánok!