Ez a finom raguleves biztosan levesz a lábadról

2022. január 12. 18:40 - Az otthon szépsége

l2_5.jpg

A vitamindús ételek között a forró levesek télen kiemelten klassz élményt adnak.

A januári hóesésben egy séta után jóleső érzés kvaterkázni. A pikáns ízvilággal rendelkező zöldséges húslevesek ragus változata magával ragadó.

Az elmúlt hét vasárnapja kicsit tréfásra sikerült. A lakóhelyemen a fűtési rendszer javítására volt szükség, aminek otthoni didergés lett a következménye egészen az esti órákig. Ilyen helyzetben időnként szükségünk van a kreativitásunkat különleges módon életre kelteni. Az ünnepi lakomák fogásait és a maradékból készült morzsapartis ételeket követően a tejszínes csirkeragu leves remek ötletnek bizonyult.

A ragu évszázadok óta nemcsak az ínyencek, hanem az írók, a költők, a művészek kedvence is. A zöldséges húsételre történő utalások Alexandre Dumas regényeiben, valamint Jane Austen angol írónő sztorijaiban is megjelentek már.

A magyar raguleveseknek is egészen változatos legendája létezik. A leginkább pörköltalappal készült finomságok minden időszakban népszerűek kicsik és nagyok között egyaránt.

Hozzávalók:

  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 40 dkg apró csíkokra vágott csirkemellfilé
  • 2 db felkarikázott sárgarépa
  • 1 db felkarikázott petrezselyemgyökér
  • 1 felkockázott karalábé
  • 4 dl húsleveslé
  • pirospaprika, só, bors, tárkony, bazsalikom a fűszerezéshez
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kk mustár
  • 1 kk liszt
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés:

1./ Zsiradékon a hagymát megpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, és beleforgatjuk a húst. Kevés vízet öntünk az ételre, fűszerezzük, és lassan sűrű pörkölt alapot készítünk.

2./ Amikor a csirkemell már puhulni kezd, beletesszük a raguba a zöldségeket, és felengedjük az ételt a húsleves levével. Szükség szerint még kiegészítésként fűszerezzük az ételt.

3./ Tálalás előtt a tejszínt 1 kk liszttel, a mustárral, valamint a reszelt füstölt sajttal csomómentesre keverjük, és a raguba öntjük.

4./ A forró levest petrezselyemzölddel és reszelt sajttal díszítve rakjuk a tányérba.

Az étel arra van, hogy jókedvűek legyünk tőle. | Virginia Macgregor

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azotthonszepsege.blog.hu/api/trackback/id/tr1016811198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása