Vannak ételek, melyek egyszerűek, de ünnepek alatt is kapósak. Nem lehet belőlük elég sokat készíteni.
Van az a mennyiségű karácsonyi étel, ami után már csak szimpla finomságokra vágyik az ember.
Ilyenkor megérkeznek az asztalra a kedvelt retro szendvicskrémekkel ízesített falatkák. A gyorsan elkészíthető apróságok klassz kiegészítői az ünnepnapoknak.
#1 Tejfölös-sajtos melegszendvics
A négyzet alakú tartós kenyér a háztartás fontos eleme. Pirítósként vagy melegszendvics alapként kiváló a menü mellé. Tejfölös-sajtos változatban ropogósra sütve szuper előétel.
#2 Pikáns tonhalkrém
Régen volt már, amikor egy utazásom alkalmával egy szállodában először kóstoltam meg a napjainkban is közkedvelt tonhalkrémet. Sok változatát készítem rendszeresen. 10 dkg tonhaltörzsről öntsük le az olívaolaj felét. Keverjünk hozzá 1 mokkáskanál puha margarint, 1 mokkáskanál majonézt, 2 mokkáskanál mustárt, és egészítsük ki ízlés szerint lilahagyma darabokkal, apróra szeletelt zöld és piros pritaminnal. A tonhaltörzs majonézes kukoricasalátával keverve is szuper előétel.
#3 Fűszeres sajtkrém lazaccal
A sajtkrémek kreatív ízesítésű változatának tálalása jó ötlet egy könnyű uzsonnára. 10 dkg puha ömlesztett sajthoz keverjünk 1 mokkáskanál joghurtos szendvicskrémet, 5 dkg reszelt füstölt sajtot, kevéske petrezselyemzöldet, valamint apróra vágott snidlinget. A fokhagymás formáját is próbáljuk ki. A szendvicset díszítsük egy vékony szelet füstölt lazaccal, vagy sonkával.
#4 Klasszikus tojáskrém
Időnként jó érzés visszatérni a múltba. A retro ízek az újdonságokat is megelevenítik. 4 db tojást főzzünk keményre, majd nagyon apró kockákra vagdossuk fel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tegyünk bele apróra vágott petrezselymet is. A krém elkészítéséhez keverjünk hozzá 1 mokkáskanál ízesített margarint, 1 mokkáskanál mustárt, valamint a sűrűségét figyelve 2 teáskanál majonézt. Lilahagyma karikákkal tálaljuk.
#5 Gombakrémes melegszendvics
A maradék ételek hasznosításával rendezett délutáni mini morzsaparti jó élményt ad. A gombapörköltet egészítsük ki 1 teáskanál házi paradicsomsűrítménnyel, valamint 2 mokkáskanál ketchuppal. A választott péksüteményt kenjük meg margarinnal, sajtkrémmel vagy tejföllel, és halmozzuk rá a sűrű gombapépet. Az ételt szórjuk meg reszelt füstölt sajttal, és sütőben pirítsuk meg. Klassz kiegészítő étel.
Neked melyik a kedvenced? Jó étvágyat kívánok!
Fotók: iStock /pixabay/