Az egyszerű sütemények a legfinomabbak. Gyorsan elkészülnek, és már a tálalás pillanatában sikerélményt adnak.
A maga különös, morcos bájával érkezett meg a szeles, hideg ősz. Ilyenkor a színeknek és a finom ízeknek még nagyobb lesz a szerepük a mindennapjainkban. A mutatós desszertek mindig hódítanak. A francia almatorta megeleveníti Provence mediterrán hangulatát.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kk só
- 12 dkg finomított kristálycukor
- 15 dkg margarin
- 2 db egész tojás
- 2 db savanykás sütőalma
- 1 kk rum
- 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítés:
1./ A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük egy kicsi tálban, majd félretesszük.
2./ A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojásokat.
3./ A kettő tál tartalmát egybeöntjük, és hozzátesszük a rumot és a reszelt citromhéjat.
4./ Az elkészült tésztába végül beleforgatjuk a meghámozott, és 1 cm nagyságúra felkockázott almadarabokat.
5./ A süteményt egy margarinnal kikent 21 cm-es tortaformába öntjük, és a tetejét megszórjuk 3 evőkanál cukorral.
6./ A tortát 160 fokon megsütjük. Tűzpróbát végezzünk.
7./ Az édességet fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Fotó: iStock /pixabay/