Hupikék törpikék muffin

2021. augusztus 12. 07:12 - Az otthon szépsége

afonya.jpg

A játékosság, a vitamin, és a finom ízek találkoznak egy krémes muffiinban.

A hűsítő kék az apró sütemények látványos kiegészítője. A gyümölcslével megszínezett krém a pillekönnyű tésztával párosítva remek nyári desszert. Gyerekek és felnőttek kedvence.

Hozzávalók:

  • 10 dkg finomított kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db egész tojás
  • 15 dkg puha margarin
  • 3 evőkanál barackíz
  • 15 dkg finomliszt 1/2 csomag sütőporral keverve
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 10 dkg felaprózott étcsokoládéval kevert áfonyadarabok
  • 5 dkg apróra vágott kandírozott gyümölcs
  • 20 dkg mascarpone, 2 dl habbá vert tejszín, 5 dkg vaníliás cukor, 1 kk frissen facsart citromlé, 2 kk friss áfonya vagy kék szőlő leve összekeverve a krémhez

Elkészítés:

1./ A tojást, a cukrot, a baracklekvárt, és a margarint habosra keverjük.

2./ A süteményalapba beletesszük a sütőporral és a reszelt citromhéjjal kevert lisztet.

3./ Muffin formába történő adagolás előtt óvatosan a tésztában forgatjuk a csokoládét és a gyümölcsöket.

4./ Előmelegített sütőben 160 fokon készre sütjük. Tűzpróbát végezzünk. Amikor a muffin már nem ragacsos, akkor elkészült. Így lesz habkönnyű a tésztája a krémes csokival.

5./ A sütit nyomózsák segítségével hupikék törpikék színvilágú krémmel és apró ehető gyöngyökkel vagy cukorkákkal díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azotthonszepsege.blog.hu/api/trackback/id/tr216654944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása