A VIDÉK BÁJA AZ OTTHON SZÉPSÉGE - BARANGOLÁS, RECEPTEK, FOTÓZÁS ÉS LAKBERENDEZÉS

Pikáns lecsós csirkemell sajtos krumlipürével

2021/07/11. - írta: Az otthon szépsége

lecso1.jpg

A nyári szezonális ételek között a lecsó nagyon népszerű. Pikáns pácban érlelt csirkemellel együtt finom szaftos étel.

Vannak ételek, amelyek sosem unalmasak. Ahány ház, annyi szokás, így a kedvenceinket megújult formában is érdemes kipróbálnunk. A pikáns lecsós csirkemell sajtos krumplipürével rendkívül ízletes. Ropogós házikenyér legyen otthon mindenképpen tunkolni.

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg füstölt sonkaszelet
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma felkockázva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kk szójaszósz, 1 kk mustár, só, bors, tárkony, bazsalikom a pácoláshoz
  • 1 db felkockázott paradicsom
  • 1 db felkockázott paprika
  • 1 kk zsiraék és pirospaprika az étel alapjához

lecso2.jpg

Elkészítés:

1./ A felkockázott vöröshagymát kevés zsiradékban megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk, majd beleforgatjuk a sonkaszeletekbe belegöngyölt húscsíkokat.

2./ A csirkemellet a sonkával zsírjára sütjük, majd kevés vízzel felengedjük. Szükség szerint még kiegészítésként fűszerezzüka páccal azonosan, és az ételt megpároljuk.

3./ Amikor a hús már majdnem teljesen puha, beletesszük a paradicsomot és a paprikát, majd az ízeket összeforraljuk.

4./ A szaftos ételt sajtos krumplipürével tálaljuk. Tejföllel és fűszerekkel díszítjük.

lecso3.jpg

Jó étvágyat kívánok!

Fotók: Kóta Melinda/Az otthon szépsége

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azotthonszepsege.blog.hu/api/trackback/id/tr716624028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása