A kánikula napjait jó érzés lezárni egy finom étellel és egy pohár borral. Tájak ízvilága egyesül a vacsorában.
Tészta, hal, zöldség, sajt, olíva és fűszerek.Olyan szuper alapanyagok, melyek kombóját érdemes hangulatos nyári vacsoraként tálalni. Egy pohár könnyű bor mindenképpen kerüljön mellé.
Az olasz tészták nagy kedvenceim. Kiemelten a penne és a fusilli. Gyakran készítem el őket különböző változatban. Olyankor mindig kicsit Toszkána vidékére nosztalgiázom, ahol egy nagyszerű borkóstolón is részt vettem néhány évvel ezelőtt. A napfényes, lankás területen termesztett szőlőből készült nedű fantasztikus ízvilággal rendelkezik. Az ételek és az italok találkozása nagyszerű gasztronómiai élményt jelent nekem mindig.
Változatok az olasz tészták témájára
#1 tésztasaláta: 25 dkg penne tészta sós vízben megfőzve, 15 dkg tonhal vagy lazac darabok, bazsalikom, 1 evőkanál olívaolaj, 10 dkg fekete olajbogyó és/vagy kapribogyó ízlés szerint, 10 dkg koktélparadicsom, 10 dkg reszelt parmezán
#2 tésztasaláta: 25 dkg fusilli tészta sós vízben megfőzve, 10 dkg juhtúró elmorzsolva, 10 dkg koktélparadicsom, 10 dkg párolt brokkoli, 1 evőkanál olívaolaj, csipetnyi kakukkfű
#3 tésztasaláta: 25 dkg fusilli tészta sós vízben megfőzve, 10 dkg felkockázott fetasajt, 10 dkg koktélparadicsom, 1 evőkanál olívaolaj, 1 db lilahagyma felkarikázva, 10 dkg párolt cukkini felkarikázva, 1 gerezd zúzott fokhagyma
Jó étvágyat kívánok!
Fotók: iStock /pixabay/