A VIDÉK BÁJA AZ OTTHON SZÉPSÉGE - BARANGOLÁS, RECEPTEK, FOTÓZÁS ÉS LAKBERENDEZÉS

Fűszerekkel megbolondított frissítő tojásleves

2021/06/29. - írta: Az otthon szépsége

lev1.jpg

Tombol a nyár, és ilyenkor egy forró leves hasznos a számunkra. Segíti az alkalmazkodásunkat a hőségben.

Nagyon régen volt már, amikor Petra várost meglátogattam Jordániában. A helyi kulturális szokások között szerepelt forró italok fogyasztása a tikkasztó napsütésben. Bár furcsán hangzik, az ilyen folyadékok segítenek elviselni a kánikulát. Elfogyasztásukat követően emelkedik a belső hőmérsékletünk, így kevésbé érezzük megterhelőnek a forróságot. Az egyszerű levesek jó vitaminforrások is.

Hozzávalók:

  • zsiradék, 1 kk liszt és pirospaprika a rántáshoz
  • 1/2 l húsleveslé
  • 1 kk ecet, só, feketebors, tárkony, petrezselyemzöld, babérlevél az ízesítéshez
  • 2 db felvert tojás
  • pirított kenyérkocka vagy ropogós levesbetét, valamint 1 kk tejföl /elhagyható/ a tálaláshoz

lev2.jpg

Elkészítés:

1./ A zsiradékon a lisztet megdinszteljük, majd pirospaprikával megszórjuk.

2./ A rántás alapot húsleveslével vagy vízzel igényszerint felengedjük, majd fűszerezzük.

3./ Amikor a leves már forrásban van, óvatosan beleöntjük a felvert tojásokat.

4./ Az ételt ropogós levesbetéttel és kevés tejföllel tálaljuk.

lev3.jpg

Jó étvágyat kívánok!

Fotók: Kóta Melinda/Az otthon szépsge

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azotthonszepsege.blog.hu/api/trackback/id/tr916605412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása