A tunkolás a szaftos húsoknál elmaradhatatlan. Ropogós házikenyérrel a legjobb a pirított burgonyás egytálételeknél is.
A háziasszonyok kreativitása a konyhában is megmutatkozik. Az alapreceptek változatosságának alkalmazásában nincsen határ. Nagyon kedvelem a fűstölt ízeket. A brassó aprópecsenye a kedvenceim közé tartozik. Amikor azonban csirkemellből készül rendhagyó fűszerezéssel az étel, új nevet kap. Egy másik finomság jön létre a serpenyőben. Egyszerű szaftos hús. Rendkívül ízletes.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé csíkokra vágva
- 1 db vöröshagyma felkockázva
- 1 gerezd fokhagyma felkockázva
- 10 dkg vékony csíkokra szeletelt füstölt sonka
- 1/2 paradicsom felaprózva
- 1/2 kápiapaprika felaprózva
- szójaszósz, mustár, só, feketebors, bazsalikom, pirospaprika a fűszerezéshez
- 30 dkg felkockázott, tetszőlegesen fűszerezett krumpli kevés zsiradékon megpirítva
Elkészítés:
1./ A felkockázott és fűszerezett krumplit kevés zsiradékon fokhagymával és vöröshagymával megszórva megpirítjuk, majd félretesszük.
2./ A felaprózott hagymákat kevés zsiradékban megdinszteljük, a sonkacsíkokkal összepirítjuk, és pirospaprikával megszórjuk.
3./ A szójával, mustárral és a fűszerekkel pácolt csirkemellett az alapba beletesszük, majd kevés vízzel vagy húsleveslével felengedve megpároljuk. Sűrű szaftja legyen.
4./ Amikor az étel már majdnem kész, beletesszük a paprikát, a paradicsomot, és összesütjük.
5./ A húst pirított burgonyával, uborkasalátával, és ropogós házikenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Fotók: Kóta Melinda/Az otthon szépsége