Kolbászos pityókaleves házi tésztával

kol1.jpg

A jó levesek alapja a maradék pörkölt. Krumplival és házi tésztával párosítva bográcsban tartalmas levest készíthetünk.

Egy kiadós lakoma után időnként nagyszerű élmény a morzsaparti. A maradék pörkölt gulyásnak kevés, de pogácsa vagy sörkifli mellé finom egytálételnek kiegészítve jól illik füstölt kolbásszal és zöldségekkel megbolondítova egytálételként.

Hozzávalók:

  • maradék pörkölt /elhagyható/
  • 30 dkg felkockázott burgonya
  • 2 db felkarikázott sárgarépa
  • 10 dkg füstölt kolbász felkarikázva /lecsókolbásszal helyettesíthető/
  • 2 db vöröshagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika, só, bors, majoránna, babérlevél, kömény, szerecsendió, lestyán és delikát a fűszerezéshez
  • 1 tojásból, só és liszt felhasználásával készült házi tészta tetszőlegesen formázva

kol2.jpg

Elkészítés:

1./ A hagymát kevés zsiradékban megdinszteljük, majd beleforgatjuk és kicsit megpirítjuk a kolbászt a zöldségekkel.

2./ A hozzávalókkat összeforgatjuk kevés pirospaprikával, valamint a maradék pörkölttel. Az ételt vízzel felengedjük és fűszerezzük.

3./ Amikor a leves már majdnem kész, 1 tojásból, lisztből és kevés sóból házi tésztát gyúrunk, amit apróra felvágunk és az ételbe tesszük. /Erős paprikával és néhány paradicsomszelettel még ízlés szerint kiegészíthetjük./

4./ Amikor az ízek jól összeértek, pityókalevest tejföllel és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Fotók: Kóta Melinda/Az otthon szépsége

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása