A VIDÉK BÁJA AZ OTTHON SZÉPSÉGE - BARANGOLÁS, RECEPTEK, FOTÓZÁS ÉS LAKBERENDEZÉS

Kolbászos pityókaleves házi tésztával

2021/06/11. - írta: Az otthon szépsége

kol1.jpg

A jó levesek alapja a maradék pörkölt. Krumplival és házi tésztával párosítva bográcsban tartalmas levest készíthetünk.

Egy kiadós lakoma után időnként nagyszerű élmény a morzsaparti. A maradék pörkölt gulyásnak kevés, de pogácsa vagy sörkifli mellé finom egytálételnek kiegészítve jól illik füstölt kolbásszal és zöldségekkel megbolondítova egytálételként.

Hozzávalók:

  • maradék pörkölt /elhagyható/
  • 30 dkg felkockázott burgonya
  • 2 db felkarikázott sárgarépa
  • 10 dkg füstölt kolbász felkarikázva /lecsókolbásszal helyettesíthető/
  • 2 db vöröshagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika, só, bors, majoránna, babérlevél, kömény, szerecsendió, lestyán és delikát a fűszerezéshez
  • 1 tojásból, só és liszt felhasználásával készült házi tészta tetszőlegesen formázva

kol2.jpg

Elkészítés:

1./ A hagymát kevés zsiradékban megdinszteljük, majd beleforgatjuk és kicsit megpirítjuk a kolbászt a zöldségekkel.

2./ A hozzávalókkat összeforgatjuk kevés pirospaprikával, valamint a maradék pörkölttel. Az ételt vízzel felengedjük és fűszerezzük.

3./ Amikor a leves már majdnem kész, 1 tojásból, lisztből és kevés sóból házi tésztát gyúrunk, amit apróra felvágunk és az ételbe tesszük. /Erős paprikával és néhány paradicsomszelettel még ízlés szerint kiegészíthetjük./

4./ Amikor az ízek jól összeértek, pityókalevest tejföllel és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Fotók: Kóta Melinda/Az otthon szépsége

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azotthonszepsege.blog.hu/api/trackback/id/tr4716588128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása