A VIDÉK BÁJA AZ OTTHON SZÉPSÉGE - BARANGOLÁS, RECEPTEK, FOTÓZÁS ÉS LAKBERENDEZÉS

Sajtos-sonkás pirított rakott krumpli

2021/06/04. - írta: Az otthon szépsége

buri1.jpg

Az egyszerű ételek is nagyon finomak. A jó ízek erősítik egymást egy rendhagyó módon elkészített rakott krumpliban is.

Sokszor idézett közmondás, hogy ahány ház, annyi szokás. Minden magyaros ételt el lehet készíteni ropogósan is. A rakott krumpli különösen finom ebben a formában. A burgonyás ételek gyerekkoromban szombati ebédként voltak beosztva a csipetkés bableves társaságában. A füstölt házikolbásszal megbolondított tejföl íze a kedvencem volt a sütőben megpirított egytálételben.

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt burgonya karikára vágva
  • 4 db keményre főtt tojás karikára vágva
  • 15 dkg füstölt kolbász karikára vágva
  • 10 dkg füstölt sonka felkockázva
  • só és feketebors a fűszerezéshez
  • 3 dl tejföl, 1 db tojássárgája, só és feketebors a mártás elkészítéséhez
  • 10 dkg füstölt reszelt sajt

Elkészítés:

 1./ A burgonyát héjában megfőzzük, majd felkarikázzuk.

2./ A tojásokat keményre főzzük, és felszeleteljük.

3./ Zsiradékkal kikent tálba a hozzávalókat rétegezzük, miközben fűszerezzük, és a mártással meglocsoljuk.

4./ Az ételt sütőben 170 fokon megütjük, majd a tetejére reszelt sajtot szórva ropogósra pirítjuk.

5./ A sajtos-sonkás rakott krumplit savanyú uborkával vagy csalamádéval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Fotó: Pixabay /iStock/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azotthonszepsege.blog.hu/api/trackback/id/tr6516575052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása