A VIDÉK BÁJA AZ OTTHON SZÉPSÉGE - BARANGOLÁS, RECEPTEK, FOTÓZÁS ÉS LAKBERENDEZÉS

Pompás füstölt sajtos csirkemell

2021/06/03. - írta: Az otthon szépsége

hu1.jpg

A sült csirkemell egészséges étel. A húst füstölt sajtréteggel megpirítva zöldséges rizs kíséretében érdemes kipróbálni.

A csirkemell rendkívül jó hozzávaló a hagyományos és a modern konyha kedvelői számára is. Villámgyors és finom minden változata. Időnként egészen nehéz feladatnak tűnik a heti menü összeállítása. Vannak aznban kedvenceim, amelyek variációja népszerű vendégek fogadásának idején is. A sült csirkemell füstölt sajttal és sonkával rétegezve biztos siker.

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell csíkokra vágva
  • 1 kiskanál méz és mustár, só, feketebors, bazsalikom, valamint kakukkfű a pácoláshoz
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vékonyra szeletelt füstölt sonka
  • 10 dkg vékonyra szeletelt füstölt sajt

hu2.jpg

Elkészítés:

1./ A csirkemellet bepácoljuk, és 3 órára a hűtőben pihentetjük.

2./ Kevés zsiradékon a felaprózott vöröshagymát és a fokhagymát megdinsztejük, majd hirtelen megsütjük benne a pácolt húst.

3./ A csirkemellet 15 percig még pároljuk, hogy teljesen puha és szaftos legyen.

4./ Amikor az étel elkészült, a sonkát, valamint a sajtot réregezzük a húsra, majd sütőben megpirítjuk.

5./ Zöldséges rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

hu3.jpg

Ugye kipróbálod? Jó étvágyat kívánok!

Fotók: Kóta Melinda/Az otthon szépsége

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azotthonszepsege.blog.hu/api/trackback/id/tr4316577768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása