A VIDÉK BÁJA AZ OTTHON SZÉPSÉGE - BARANGOLÁS, RECEPTEK, FOTÓZÁS ÉS LAKBERENDEZÉS

Epres-mandulás pohárkrém

2021/05/29. - írta: Az otthon szépsége

eper_1.jpg

Illatos, színes, és finom. Az eper az egyik legnépszerűbb gyümölcs. Elegáns megjelenése a desszerteknél jól érvényesül.

A napfény ízét magába záró piros, zamatos szépség a fehér krémek kiváló kiegészítője. A zöld mentalevéllel a színellentétpár hatás is jól érvényesül. A pirított mandula pedig nagyszerű kiegészítője a gyors desszerteknek.

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 20 dkg darabokra tört babapiskóta vagy háztartási keksz /zabkekszet vagy müzlit is használhatunk/
  • 1/2 csomag 2 dl tejjel felvert oroszkrém hidegpuding
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 10 dkg pirított mandula

Elkészítés:

1./ A babapiskótát vagy a kekszet nagyobb darabokra összetörjük.

2./ A mascarponet a hidegpudinggal, valamint a vaníliáscukorral krémesre keverjük.

3./ Az epreket - néhány darab kivételével - felezzük vagy harmadoljuk.

4./ A süteményalapot, a krémet, a gyümölcsöt, valamint a pirított mandulát poharakba rétegezzük, majd 3 órára a hűtőbe tesszük.

5./ A pohárkrémet likőrrel meglocsolva, a maradék egész gyümölccsel tálaljuk.

Jó étvágyat, szép napot kívánok!

mese.jpg

Ételfotó: Pixabay /iStock/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azotthonszepsege.blog.hu/api/trackback/id/tr7616574994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása