Néha idő kell ahhoz, hogy a heti menüt kitaláljuk. Az egészséges, színes, és különleges ételek a kedvenceink maradnak.
Az ünnepnapok valahogy mindannyiunk életébe - talán időnként túlzott mértékben is - bőséges étkezést hoznak. Az egyszerű ételek gondolata jóleső érzést ad, és a zöldséges finomságok kímélők is a többfogásos ebédek, illetve vacsorák után.
Végre kicsit ismét lazíthatunk a járványügyi helyzet után. Bár a nagy látogatások a rokonságban a pünkösdi búcsúhoz kapcsolódóan ma már elmaradnak nálam, a közös családi étkezések hagyománya még egy kicsit él. Finomságok árasztják el ilyenkor az asztalt, hogy az élet nagy dolgait megvitassuk, és szórakozzunk is egymás társaságában ismét hosszú idő után. Ebben az időszakban így különösen fontos, hogy előre készüljek egyszerű ebéd tervekkel a hétköznapokra. A zöldséggel dúsított könnyű kreációk mindig nyerők.
Hozzávalók:
- 25 dkg olasz tészta /lehet különböző formájú maradék is penne, farfalle, fusilli, vagy ami éppen van/
- 1/2 piros pritamin, és 1/2 zöld pritamin
- 10 dkg olívás tonhaltörzs vagy maradék sült hús
- 10 dkg felezett miniparadicsom
- 10 dkg karikára vágott fekete olívabogyó
- 5 dkg capribogyó
- a díszítéshez bazsalikom
Elkészítés:
1./ A tésztát sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.
2./ A zöldségeket csíkokra, illetve értelemszerűen karikákra vágjuk, majd a hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
3./ Ízlés szerint az ételt reszelt sajttal a tetején tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Fotó: Pixabay - Getty Images