A VIDÉK BÁJA AZ OTTHON SZÉPSÉGE - BARANGOLÁS, RECEPTEK, FOTÓZÁS ÉS LAKBERENDEZÉS

Könnyű diós-barackos batyu

2021/05/22. - írta: Az otthon szépsége

ba.jpg

Az ünnepek alkalmával helye van a kalácstésztának az asztalon. A dió és a baracklekvár együtt pedig szuper finomság.

A kelt tészták világa különleges. Ízek és formák kavalkádja. Néha jó érzés egy kis változatossággal elkészíteni őket. A darált dió és a házi baracklekvár finom illata és zamata pedig igenis növeli a boldogság érzésünket.

Hozzávalók:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás sárgája
  • 3 teáskanál porcukor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 1 teáskanál só
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • házi baracklekvár, valamint darált dió tölteléknek

Elkészítés:

1./ Kevés langyos tejben 1 teáskanál cukorral, 3 evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt.

2./ A lekvár kivételével a hozzávalókat hólyagosra dagasztjuk, majd langyos helyen konyharuhával letakarva 30 percet kelni hagyjuk.

3./ A tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, majd négyzet alakokban felvágjuk.

4./ Kevés lekvárt teszünk a tésztákra, megszórjuk darált dióval, majd a négy sarkát összefogva megcsavarjuk. Margarinnal kikent tepsibe helyezzük őket szorosan egymás mellé.

5./ A batyuk tetejét megkenjük az elkülönített tojásfehérjével, és újabb 30 percig kelni hagyjuk.

6./ Közepesen forró sütőben /160 fok/ megsütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Tipp! A tésztát kisebb gombócokra formálva, rétegezve is elkészíthetjük lekvár nélkül mákosan, vagy fahéjasan is. Utóbbihoz almaszószt is párosíthatunk!

Jó étvágyat kívánok!

Fotó: Kóta Melinda/Az otthon szépsége

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azotthonszepsege.blog.hu/api/trackback/id/tr5116279848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása