A VIDÉK BÁJA AZ OTTHON SZÉPSÉGE - BARANGOLÁS, RECEPTEK, FOTÓZÁS ÉS LAKBERENDEZÉS

A kígyóuborka, a brokkoli és az olíva

2021/05/21. - írta: Az otthon szépsége

z.jpg

Szeszélyes módon viselkedik még a tavasz, de a friss színek a természetben üdítően hatnak a lelkünkre. A zöld ételek pedig finomak, és vitaminokkal erősítik meg a testünket.

Időnként szükséges új ízeket kipróbálni. A vitamindús, mégis kímélő, könnyen elkészíthető finomságok az újdonság hatása mellett sikerélményt is adnak.

#1 Kígyóuborka, a mindenes

Kislányként a tejfölös uborkasalátát magában, kísérő étel nélkül is megettem, annyira finom ízűen készítette el a nagymamám. Benne volt a vidék minden zamata. A kígyóuborka nagy kedvencem. Saláták kiegészítőjeként, de önmagában is kiváló, frissítő étel. Finom, és a gyulladásgátló hatása mindig előnyös.

A tzatziki nagy kedvencem. Pirítóssal vagy frissen készült ciabattával ízlik a legjobban. A kígyóuborkát hosszúkás csíkokra lereszeljük pillanatok alatt, majd sózzuk, tört fokhagymával összeforgatjuk. Tíz perc után kicsavarjuk, majd kurkumával, kevés sóval, feketeborssal fűszerezett natúr joghurttal leöntjük, és jóízűen elfogyasztjuk.

z1_3.jpg

#2 Brokkoli, a zöld ételrózsa

Baárkozom ezzel a szép zöldséggel. Csőben sütve vagy párolt köretként a legfinomabb számomra. A vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdag növény, ami segít a betegségek leküzdésében is. A karfiol és a brokkoli gyönyörű párosítás az ételek tálalásakor is.

z2_2.jpg

A rakott ételeket kiemelten szívesen készítem. Egy szép tálban kevés zsiradékra főtt rizs alapot készítünk a pirított csirkemell húsnak, valamint a sós vízben megfőzött brokkolinak és a karfiolnak. Tojás sárgájával, sóval, borssal és kevés mustárral összekevert tejföllel az ételt leöntjük, majd reszelt füstölt sajttal a tetejét megszórjuk. Sütőben pirosra sütjük. Gyors és rendkívül ízeletes finomság.

z3_2.jpg

#3 Olívabogyó, a mediterrán konyha alapja

Az olíva minden formájában sztár a konyhámban. Toszkániai utazásom során az olajfa ligetek teljesen elvarázsoltak, ahogy a mediterrán konyha ízvilága is. A salátalevél ágyon elkészített előételek kiváló kiegészítője. Fetasajt és tonhal társaságában nagyon jó erőforrás az immunrendszerünknek.

z4_3.jpg

Az olíva könnyű saláták szuper kiegészítője. A mozzarella, valamint a paradicsom mellett is jól alkalmazható. Érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen gyulladáscsökkentő és betegségmeglőző képessége támogatja az egészségünket.

z5_3.jpg

Jó étvágyat kívánok!

Neked melyik a kedvenc zöld színű ételed?

Fotók: Pixabay

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azotthonszepsege.blog.hu/api/trackback/id/tr8516567554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása