A VIDÉK BÁJA AZ OTTHON SZÉPSÉGE - BARANGOLÁS, RECEPTEK, FOTÓZÁS ÉS LAKBERENDEZÉS

Egyszerű és habkönnyű túrógombóc

2021/05/11. - írta: Az otthon szépsége

t_3.jpg

A túrógombóc nemcsak desszertként, hanem gulyásleves vagy jókai bableves mellett főételként is megállja a helyét.

Sokféle recept létezik minden ételre, hiszen ahány ház, annyi szokás van érvényben a magyar konyha és a gasztronómia területén. Hosszú ideig kerestem az általam leginkább finomnak tartott túrógombócot. Rengeteg leírást elolvastam, aminek az alapja a búzadara volt. A sztár nálam mégis egy liszttel készült változat lett. A felvert tojáshab teszi puhává az ételt.

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 3 db tojássárgája, valamint külön a habosra felvert tojásfehérje
  • kevés só az ízesítéshez
  • 1 evőkanál olaj, 10 dkg zsemlemorzsa és 2 evőkanál finomított kristálycukor a morzsa elkészítéséhez

Elkészítés:

1./ A hozzávalókat összekeverjük, majd vizes kézzel apró gombócokat fomrálunk a masszából.

2./ A túrógombócokat forró sós vízben 15 perc hűtőben történő pihentetés után megfőzzük.

3./ Az édességet kevés zsiradékban megpirított cukros zsemlemorzsába forgatva, gyümölcsszósszal vagy porcukorral tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Fotó: iStock

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azotthonszepsege.blog.hu/api/trackback/id/tr316528902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása