3 egyszerű jeges koktél, amit imádni fogsz

coca.jpg

Kinyitottak a teraszok, és újra kisütött a nap is. A forróbb időszakokban jó érzés lesz egy jeges koktélt megkóstolni.

Ahogy mondani szokás, nagymamánál vidéken mindig volt a spájzban finom gyümölcsszörp, amit aztán gyerekként kedvünkre kavargathattunk mindenféle más ízekkel. A hideg és színes jelző elég volt a bújócskázás vagy a fogócskázás közben. Az italokat gyerekként alkoholmentesen ittuk. Egy esti kvaterkázáshoz azonban kiváló kísérő egy kevés alkohol. A receptekben szereplő gyümölcsöket idény szerint cserélgethetjük.

#1 Jeges dinnyefröccs

Bizonyára sokan elmondhatjuk magunkról, hogy imádjuk a dinnyét. Szilárd és folyékony formában egyaránt. Szezon van, és nem telhet úgy el a nyár, hogy nem kóstolunk. A jeges italt egy esti beszélgetésnél tegyük különlegessé.

Facsarjuk ki a dinnye egy részét, és tegyünk a frissítőbe kevés turmixolt gyümölcsöt is. Szódavízzel, fehér borral és mentával ízesítsük.

#2 Feketeszeder koktél

Kislányként a bokorról közvetlenül a számba szedett feketeszedertől a kezem és az arcom mindig csupa maszatos volt. Az íze és a vitamintartalma azonban rendszeresen felülbírálta az elfogyasztásának az eleganciáját. A bogyós finomságból készült szörpöt keverjük össze egy negyed citrom kifacsart levével, gyümölcshússal, hideg szódával, ízlés szerint kevés fehér rummal vagy vodkával. Mennyei hűsítő. Málnából is készíthetjük.

k_2.jpg

#3 Limonádé kicsit másképp

A citromfű, a menta, valamint a lime kiváló kísérője és kiegészítője a házilag készült limonádénak. Higítsuk fel és fűszerezzük a bodzaszörpöt. Tegyünk bele ízlés szerint egy kanál mézet, valamint kevés friss citromlevet. Bolondítsuk meg kevés tequilával.

Jó kóstolást kívánok!

Fotók: unsplash

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása