Kinyitottak a teraszok, és újra kisütött a nap is. A forróbb időszakokban jó érzés lesz egy jeges koktélt megkóstolni.
Ahogy mondani szokás, nagymamánál vidéken mindig volt a spájzban finom gyümölcsszörp, amit aztán gyerekként kedvünkre kavargathattunk mindenféle más ízekkel. A hideg és színes jelző elég volt a bújócskázás vagy a fogócskázás közben. Az italokat gyerekként alkoholmentesen ittuk. Egy esti kvaterkázáshoz azonban kiváló kísérő egy kevés alkohol. A receptekben szereplő gyümölcsöket idény szerint cserélgethetjük.
#1 Jeges dinnyefröccs
Bizonyára sokan elmondhatjuk magunkról, hogy imádjuk a dinnyét. Szilárd és folyékony formában egyaránt. Szezon van, és nem telhet úgy el a nyár, hogy nem kóstolunk. A jeges italt egy esti beszélgetésnél tegyük különlegessé.
Facsarjuk ki a dinnye egy részét, és tegyünk a frissítőbe kevés turmixolt gyümölcsöt is. Szódavízzel, fehér borral és mentával ízesítsük.
#2 Feketeszeder koktél
Kislányként a bokorról közvetlenül a számba szedett feketeszedertől a kezem és az arcom mindig csupa maszatos volt. Az íze és a vitamintartalma azonban rendszeresen felülbírálta az elfogyasztásának az eleganciáját. A bogyós finomságból készült szörpöt keverjük össze egy negyed citrom kifacsart levével, gyümölcshússal, hideg szódával, ízlés szerint kevés fehér rummal vagy vodkával. Mennyei hűsítő. Málnából is készíthetjük.
#3 Limonádé kicsit másképp
A citromfű, a menta, valamint a lime kiváló kísérője és kiegészítője a házilag készült limonádénak. Higítsuk fel és fűszerezzük a bodzaszörpöt. Tegyünk bele ízlés szerint egy kanál mézet, valamint kevés friss citromlevet. Bolondítsuk meg kevés tequilával.
Jó kóstolást kívánok!
Fotók: unsplash