Te is segíthetsz bringázással az autista gyermekeknek

maci_1.jpg

Az Autizmus Világnapja április 2-án volt. Ebben az időpontban a Szabadság-szobor kékben ragyogott, hogy emlékeztessen: "A teljes értékű létezés joga mindenkié!" Május első hétvégéjén ismét az autizmus kerül középpontba. Legalábbis Szombathely és Mosonmagyaróvár között biztosan.

Híd az autista gyerekekért címmel jótékonysági esemény megrendezésére kerül sor az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központja segítéSEK projektjének keretein belül.

"Az autizmus az agy olyan veleszületett, genetikai okokra visszavezethető észlelési- és információfeldolgozási zavara, amely már a korai gyermekkorban megnyilvánul." - tájékoztat az ELTE Savaria Egyetemi Központ weboldala.

Az autista gyermekek fejlesztéséhez, életkörülményeik könnyítéséhez és segítéséhez speciális eszközökre van szükség. Szani Ferenc és lánya Zsuzsi ezért ismét jótékonysági bringázásra indul 2021. május 1-jén Szombathelyről, hogy a Fertő-tó gyönyörű környékét is érintve 2021. május 2-án Mosonmagyaróváron érjen célba. Az Apa-lánya bringatúra célja a szombathelyi Aranyhíd EGYMI, valamint a mosonmagyaróvári Éltes Mátyás EGYMI autista gyermekei fejlesztésének támogatása.

bringas.png

A szervezők tájékoztatása szerint a közösségi bringázáshoz rövidebb-hosszabb távra bárki csatlakozhat bicajoszással és futással egyaránt.

Bringázz Te is kékben az autista gyermekekért!

Fotó: Pixabay /illusztráció/

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása