Pikáns falusi csirkeragu

pipi4.jpg

A finom ebédeknek minden nap helye van az asztalon. A vidéki ízek jó élményt adnak, és az egészségünket is megerősítik.

Régen volt már, amikor a nagymamám az ételeket a saját konyhakertünk kínálatából készítette. A friss, ropogós zöldségekben benne volt a napfény íze is. Bár évek óta városban élek, házias ételeket igyekszem készíteni kistermelők által forgalmazott alapanyagokból. A tejföllel ízesített szaftos húsok a kedvenceim közé tartoznak. Ilyen a pikáns falusi csirkeragu is. A legfinomabb házi galuskával /azaz nokedlivel/ tálalva, vagy ropogós kenyérrel tunkolva.

Hozzávalók:

  • 40 dkg csíkokra vágott csirkemell filé /készíthetük kicsontozott csirkecombból is/
  • 1 db apróra vágott vöröshagyma
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma és 1 kk mustár a pácoláshoz
  • 1 db felkockázott paradicsom
  • 1 db csíkokra vágott paparika
  • 10 dkg kockára vágott füstölt sonka
  • pirospaprika, só, bors, majoránna, húsleves kocka az ízesítéshez
  • 2 dl tejföl 1 kk liszttel a habaráshoz

pipi5.jpg

Elkészítés:

1./ A húst csíkokra vágjuk, és a fokhagymával, valamint a mustárral enyhén fűszerezve 30 percre bepácolva a hűtőbe tesszük.

2./ A további hozzávalókat értelemszerűen felaprózzuk, majd a vöröshagymát kevés zsiradékban megdinszteljük, a sonkadarabkákat pedig belepirítjuk.

3./ Az ételt kevés pirospaprikával megszórjuk, majd a húst beleforgatjuk, fűszerezzük, és fedő alatt lassú lassan párolni kezdjük.

4./ Amikor a hús már megpuhult, beletesszük a zöldségeket, és az ételt tovább főzzük.

5./ A tejfölt kevés liszttel csomómentesre keverjük, és a csirkeragut behabarjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Fotók: Kóta Melinda/Az otthon szépsége

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása