Tavaszi napokat megédesítő mézes italok

mez.jpg

Kicsit morcos hangulattal, de színekben pompázó módon érkezett meg a tavasz. A borongós áprilisi napokat megédesíti egy pohár vitamindűs mézes ital.

A méznek nagyszerű a hatása az emberi szervezetre. A sokféle felhasználási lehetőségével együtt pedig szuper kiegészítője az étrendünknek. A mézet bár kanalazva is szívesen fogyasztom, hideg és forró italokhoz felhasználva is kiváló ízvilággal ajándékoz meg. Immunredszer erősítő hatása minden évszakban hasznos.

#1 Mézes tea

A szárított gyümölcsdarabok forrázásával készült tea mézzel és néhány csepp citromlével fantasztikus ízvilág. Egy sütemény és egy könyv társaságában délutáni programnak is jó.

#2 Narancsos-mézes forralt bor

Este egy pohár naranccsal ízesített forralt vörösbor kiváló napzáró. A fahéjjal, szegfűszeggel, narancskarikákkal, kicsi cukorral, kevés vaníliával dúsított ital aroműja finom illattal is elborítja az otthont. A mézet a teázáshoz hasonlóan utolólag tegyük bele az italba.

#3 Mézes gyümölcsturmix

A reggel készített és elfogyasztott vitaminok befolyásolják a napunk hangulatát. A mangóból, almából, körtéből vagy barackból készült finomságok alapját próbáljuk ki narancsléből vagy almaléből. Az italt mézzel, fahéjjal, szegűszeggel vagy ánizzsal is ízesítsük.

Fotók: Pixabay

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása