Vendégváró amerikai palacsinta

pal4.jpg

Egyszerű, gyors, látványos, és nagyon finom. Vannak édességek, amelyeket már jóval korábban ki kellett volna próbálnom.

Az egyszerű amerikai palacsinta azonnal a kedvencem lett eperlekvár kíséretében. Kislányként nagyon szerettem hagyományos magyar palacsintát enni. Sütni picikét lusta voltam, de a kóstolást rendszeresen gyakoroltam. Időnként azonban jó élmény új ételeket készíteni. Így érkeziett csipetnyi Amerika. Az óceánokon túl ezt az édességet általában reggeli fogyasztják. Feldobja a napot, az biztos.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 15 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 kk só
  • 3 csomag vaníliáscukor
  • gyűmölcslekvár és fahéjas porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:

1./ A tojást és a tejet habosra keverjük.

2./ A por alapanyagokat kanalanként adagolva a masszához adjuk, és a tésztát összedolgozzuk.

3./ Nagy kevés olajon palacsintasütőbe kettő kicsi merítőkanálnyi amerikai palancsintát sütünk ki egyszerre.

4./ Az édességet gymölccsel, lekvárral, fahéjas porcukorral vagy mártásokkal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Fotó: Kóta Melinda/Az otthon szépsége

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása