A vintage egyfajta életstílus

2021. április 15. 08:12 - Az otthon szépsége

v_8.jpg

A country hangulat egy életformát jelenít meg. A rendkívül népszerű vintage a vidék szépségét foglalja össze a lakberendezésben. A múlt a jelenben a világos árnyalatokkal és a virágokkal békés, szelíd designt teremt.

A nemes borok elnevezéséből származó lakberendezési hangulatra használt kifejezéssel régen a szüretet jelölték. Vitathatatlan, hogy a gyümölcsök összegyűjtése és feldolgozása is fantasztikus élményt ad. A vintage az 1920-as években még a ruhaviseletben is megjelent. Az enyhén kopottas, egyszerű formában a fehér, a beige, a vajszín, a halványkék és a rózsaszín is febukkan rengeteg növény kíséretben.

v1_10.jpg

A stílus a régies, ódon hangulatot keveri a modernitással. Kialakítása pontosan emiatt odafigyelést, átgondoltságot igényel. Az íves formák mellett gyakran megtalálható az egyenes, díszítettséget nélkülöző vonalvezetés is szimpla berendezési tárgyakkal.

v4_6.jpg

A virágmintákat és csipkéket is alkalmazó lakberendezési stílusnál a részletek is nagyon fontosak. A természetes alapanyagok alkalmazása a jellemző a kialakításánál.

v5_4.jpg

Az örökségből vagy bolhapiacról származó ódon, faragott, díszes bútorok is gyönyörű kiegészítői a  vintagenak a felújításuk után. A stílus tartalmazza a tárgyak szeretetét. Mindennek egyedi története van. A kopottas kiegészítők megjelenítik a rusztikusságot és a régi családi sztorikat egyaránt.

v6_3.jpg

A vintage legjellemzőbb és legkedvesebb vonása a meghitt, bensőséges hangulat.

A fotók eredeti forrását a képre kattintva találod meg a pinteresten.

süti beállítások módosítása