Az otthon szépsége

Tökéletes ebéd a speciális finomfőzelék

2021. április 13. - Az otthon szépsége

f1_4.jpg

Van az úgy, hogy egy régi, menzán sokat kóstolt ételt készítünk ebédre. A finomfőzeléket napközisként igyekeztem elkerülni. Megtaláltam azonban azt a formáját, amit már nagyon ízletesnek találok.

Minden hagyományos ételt szeretek különleges, rendhagyó módon elkészíteni. Fűszerekkel kiegészíteni, vagy alapanyagokat másokkal helyettesíteni. Így általában majdnem egy teljesen új ételt kapok, mégis az eredetihez hasonlót. Kedvelem a füstölt húsokat, valamint a savanykás kiegészítőket. Ez a főzelék is új formában került az asztalra.

Hozzávalók:

20 dkg zsengeborsó

10 dkg felaprózott sárgarépa

1 felaprózott karalábé

10 dkg csemege kukorica

só, bors, kurkuma, delikát, petrezselyem az ízesítéshez

3 dl tejföl és 1 kk mustár a habaráshoz

10 dkg pirított, vékonyra szeletelt sonka a díszítéshez

f3_3.jpg

Elkészítés:

1./ Az alapanyagokat kevés olajon megdinszteljük, majd vízzel felengedjük és az ételt fűszerezzük.

2./ A főzeléket lassú tűzön megfőzzük.

3./ Amikor a zöldségek megpuhultak, kevés csipetkével kiegészíthetjük. /Elhagyható./

4./ A főzeléket mustáros tejföllel kevés liszt hozzáadásával behabarjuk.

5./ Vékonyra szeletelt pirított sonkával vagy tükörtojással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Fotók: Kóta Melinda/Az otthon szépsége

süti beállítások módosítása