A húsvét közeledésével újra kedveltek lesznek a konyhában a füstölt sonka és a tojás kombójából készült egyszerű ételek. Ötletességgel új ízharmóniákat is kreálhatunk.
Nem szükséges mindig a hagyományokhoz, a korábbi szokásokhoz ragaszkodnunk. A húsvéti ünnepnapokon néha jó ötlet rendhagyó módon készíteni az ételeket. A könnyű, mégis tartalmas, vitamindús reggeli és vacsora ebben az időszakban is fontos. A saláta és a paradicsomkarikák mellé a tükörtojással készült sonkás szendvics nagyszerű és laktató kiegészítő. Kipróbálhatjuk melegszendvics formában is.
#1 Tavaszi zöldségsaláta főtt tojással
Tombol a tavasz, és a színek is varázslatosak. Csak össze kell kevernünk egy tálban a felaprózott uborkát, pritamin paprikákat, sült sonkát. Ne hagyjuk ki a lila hagymát és a fetasajtot sem. Olívabogyóval is kiegészíthetjük. Igazi látvány- és ízélményben lesz részünk. Az ételt főtt tojással díszítjük.
#2 Zöldséges tonhalsaláta főtt tojással
A tonhal mindig tökéletes megoldás. A salátába kerülhet rukkola, mozzarella és kapribogyó is. Ciabattával vagy kétszersülttel tálaljuk.
#3 Grillsaláta
Az ételhez választott hozzávalókat kevés zsiradékon megpirítjuk, vagy grillezzük, majd összekeverjük. Nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok!
Fotók: Pexels & pixabay