Az otthon szépsége

A hamis palócleves is szeretnivaló

2021. március 29. - Az otthon szépsége

paloc_1.jpg

A színes zöldségekre a tavaszi kavalkádban is szükségünk van. Nem csupán rendkívül jó vitaminforrások, hanem az esős, borongós napokon jó hangulatot hoznak létre a konyhában.

Régóta terveztem már, hogy új dolgokat is kipróbálok az ételfotózás területén. Amikor tegnap megérkeztek az általam rendelt, sötét árnyalatú fotóhátterek, azonnal használni akartam őket.

A tevékenységhez a választásom egy gyönyörű, árnyalatokkal rendelkező finomság elkészítésére esett. A megszokott recepten kicsit változtattam. Hamiskás módon főztem meg a nagy kedvenc palóclevest.

Hozzávalók:

1 db kicsi vöröshagyma

1 db nagy sárgarépa

20 dkg vajbab

30 dkg felaprózott burgonya

10 dkg füstölt kolbász

10. dkg felkockázott kolozsvári szalonna

olaj, pirospaprika, só, kurkuma, babérlevél, fekete bors, petrezselyem, bazsalikom és tejföl a főzéshez és az ízesítéshez

Elkészítés:

1./ A vöröshagymát felaprózzuk, és az olajon megdinszteljük. Beletesszük a füstölt kolbászt és a füstölt szalonnát, majd a zsírjára pirítás után megszórjuk pirospaprikával.

2./ Az edénybe beletesszük a zöldségeket, majd az ételt felengedjük vízzel.

3./ Lassú tűzön a fűszerezést követően a palóclevest megfőzzük.

4./ Az ételt tejföllel kiegészítve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Fotók: Kóta Melinda/Az otthon szépsége

süti beállítások módosítása