Az otthon szépsége

Minden évszakban meseszép a Tükör-tavak vidéke

2021. március 21. - Az otthon szépsége

alpok.jpg

Kalandozni jó! Bár kicsi hazánk nyugati szélén élek, Ausztriába ritkán vitt az utam alpesi kirándulásokra. Egy túrabakancsot már beszereztem, így a Rax-Alpokban található útvonalakat ismét szeretném majd felfedezni.

Amíg a havas hegyláncokról készült saját fényképeim elkészülnek a járványügyi helyzet megszünését követően, addig is szívesen nézegetem mások munkáit. Vass Péter Bexter rendszeresen mutatja be a Dachstein régió szépségét fotósorozatain és videóin. Az elmúlt években meseszép pillanatokat örökített meg. Az Európa különböző vidékein rendszeresen túrázó fotós szinte otthonának tekinti az Alpok hegyláncait.

A Dachstein-Tauern régió egyik legcsodálatosabb része a Schladming környékén található Tükör-tavak vidéke. A Reiteralm irányából megközelíthető meseszép legelőről indulva a kirándulókat varázslatos kilátással ajándékozza meg a környék.

A csipkézett mészkőfalakban és gyönyörű gleccserekben gazdag hegyláncokat az osztrák Alpok prémium vidékeként tartják számon. Paradicsomi látványt adnak a kristálytiszta vízű tavak és tengerszemek, melyekben a havas csúcsok tükröződnek vissza tiszta idő esetén.

A helyszínen a környék bejárásának segítésére felvonók működnek, valamint ingyenes fürdőzésre is lehetőség van.

A kitartó túrázók a hegycsúcsok felé haladva állatokkal is találkozhatnak, melyek a fotós elmondása alapján szelídek.

Jó kalandozást kívánok!

Fotók: Vass Péter Bexter

süti beállítások módosítása