Az otthon szépsége

Menő a country stílus tapétával is

2021. március 20. - Az otthon szépsége

c_1.jpg

Időnként mesevilágot, máskor eleganciát jelenít meg a tapéta az otthonunkban. A minták és a színek különböző variációja ismét menő lett.

c1_7.jpg

Aki klasszikus vagy kicsit csajosabb romantikus hangulatra vágyik a saját környezetében, könnyen megvalósíthatja. Az egyszerű mintákkal vagy rusztikus felületek utánzatával készült tapéta az első segítség ebben a munkában.

Bár a létrehozott hangulat erősen emlékeztet a régi leányregények világára, a természet közelségének gondolata mindenképpen jóleső érzés. Nem titok, hogy ebből a hozzám legközelebb évtizedek óta a Váratlan utazás című alkotás áll. A Zöld orom /Avonlea Village/ csodája még Hetty néni szigorát is enyhíti. A lényeg pedig az, hogy átgondolt tervezés után bátran alkalmazzuk a terekben a tapétát.

A színek és az alakzatok harmóniájára tegyünk nagy hangsúlyt. Érdemes néhány felületet szabadon hagyni világos árnyalatokkal. És kiemelten fontos, hogy már a terek felületeinek kialakításánál legyen ismeretünk arról, hogy milyen bútorokkal, lámpákkal és kiegészítőkkel szeretnénk magunkat körülvenni.

A stílusok keverésével is óvatosan bánjunk. Az eklektika hagyományosan érdekes lehet, de semmiképpen ne legyen nyomasztó. Kicsi játékosságnak lehet teret adni, ha valaki kedveli a klasszikus angol vidéki élet stílusvilágát, vagy a romantikát.

Az otthonosság és a barátságosság érdekében a virágoknak, a könyveknek, és néha a csipkéknek is adjunk helyet. A stílus régi nyaralókban is megállja a helyét. A rohanó életmódból és a nagyvárosok mindennapjaiból kiszakadva édes lesz a pihenés.

Az ötletességünknek és a kreativitásunknak csak saját magunk szabunk határt. Érvényesítsük bátran az elképzeléseinket!

A fotók forrása Az otthon szépsége pinterest oldalon található.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám. Nézz körül a Vidéki hóbort és Az otthon szépsége facebook oldalaimon is. Szeretettel várlak.

Melinda

süti beállítások módosítása