Tízperces mennyei epres süti

eper.jpg

A csodás eperszemek fehér habos krémmel feldobják a napjainkat. Időnként veletek is előfordul, hogy csinálni kellene valamit? Mert amikor én megláttam a gyönyörűen pirosló szép epreket a zöldségesnél, azonnal egy gyorsan elkészíthető süti jutott az eszembe.

Régóta terveztem már, hogy egy kicsi tortaformát is beszerzek sütés nélküli desszertekhez. Ez ma meg is történt. A reggeli órákban munkába indulva megvettem a gyümölcsöt, majd délután meg is csináltam az ötletemet. Az epres süti nagyon finom lett.

Hozzávalók a sütemény alaphoz:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl feketekávé
  • 1 kávéskanál kakaó
  • 1 kanál barackíz

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 5 dkg reszelt fehér csokoládé

Elkészítés:

1./ A sütemény alapanyagokat összekeverjük, majd egy kicsi lekapcsolható oldalú tortasütő alján szétterítjük.

2./ A tésztát 1 órára hűtőbe rakjuk.

3./ A krémhez a mascarpone sajtot a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan adagolva hozzáadjuk folyamatos kevergetés mellett a pudingport és a tejet.

4./ Robotgéppel vagy kézi habverővel habosítjuk a krémet, amibe végül a kicsi citromlé és a reszelt csokoládé is belekerül.

5./ Amikor a krém már szinte hólyagosan habos és van tartása, a tésztára kenjük, és 5-6 órát hűtjük.

6./ Tálalás előtt gyümölcsökkel és reszelt csokoládéval díszítjük.

Tipp! Ha a krémnek nincsen tartása, zselatinnal segíthetünk rajta. A sütemény alapját készíthetjük rumba áztatott babapiskótából, vagy olvasztott vajjal kevert darált (zab)kekszből is. Bármilyen idény gyümölccsel díszíthetjük.

Jó étvágyat kívánok!

Fotók: Kóta Melinda/Az otthon szépsége

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása