A csodás eperszemek fehér habos krémmel feldobják a napjainkat. Időnként veletek is előfordul, hogy csinálni kellene valamit? Mert amikor én megláttam a gyönyörűen pirosló szép epreket a zöldségesnél, azonnal egy gyorsan elkészíthető süti jutott az eszembe.
Régóta terveztem már, hogy egy kicsi tortaformát is beszerzek sütés nélküli desszertekhez. Ez ma meg is történt. A reggeli órákban munkába indulva megvettem a gyümölcsöt, majd délután meg is csináltam az ötletemet. Az epres süti nagyon finom lett.
Hozzávalók a sütemény alaphoz:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1 dl feketekávé
- 1 kávéskanál kakaó
- 1 kanál barackíz
Hozzávalók a krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg porcukor
- 1 kávéskanál citromlé
- 5 dkg reszelt fehér csokoládé
Elkészítés:
1./ A sütemény alapanyagokat összekeverjük, majd egy kicsi lekapcsolható oldalú tortasütő alján szétterítjük.
2./ A tésztát 1 órára hűtőbe rakjuk.
3./ A krémhez a mascarpone sajtot a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan adagolva hozzáadjuk folyamatos kevergetés mellett a pudingport és a tejet.
4./ Robotgéppel vagy kézi habverővel habosítjuk a krémet, amibe végül a kicsi citromlé és a reszelt csokoládé is belekerül.
5./ Amikor a krém már szinte hólyagosan habos és van tartása, a tésztára kenjük, és 5-6 órát hűtjük.
6./ Tálalás előtt gyümölcsökkel és reszelt csokoládéval díszítjük.
Tipp! Ha a krémnek nincsen tartása, zselatinnal segíthetünk rajta. A sütemény alapját készíthetjük rumba áztatott babapiskótából, vagy olvasztott vajjal kevert darált (zab)kekszből is. Bármilyen idény gyümölccsel díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánok!
Fotók: Kóta Melinda/Az otthon szépsége