Olasz finomságok, amiket mozzarellával kell megkóstolnod

m0_2.jpg

A mozzarella kicsit humorosan fogalmazva nem más, mint egy íztelen, fehér, bivalytejből készült olasz eredetű mini gombócsajt, amit sokan nagyon szeretünk. Szuper kiegészítője minden ételnek.

Azt mondják, nem vagy pizza, nem szerethet mindenki. És ez igaz. Vitathatatlan azonban, hogy egy kívül ropogós, belül puha kenyértészta változatos feltétekkel az egyik legfinomabb étel. A mozzarella egyébként nem csupán az említett finomság, hanem saláták, szendvicsek és sültek szuper kiegészítője is.

m4_3.jpg

A hagyományos mozzarella saláta balzsaemecettel megöntözve az igazi.

sal.jpg

A tonhalas penne mozzarellával és füstölt sajttal a legjobb!

Hozzávalók:

  • 25 dkg penne tészta
  • 15 dkg olívávás tonhaltörzs
  • 10 dkg olívabogyó
  • 10 dkg mozzrella apróra szabkodva
  • 10 dkg füstölt sajt reszelve
  • 2 dl főzőtejszín vagy tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • kevés zsiradék a sütéshez
  • só, bors, szerecsendió a mártás ízesítéshez

m5_3.jpg

Elkészítés:

1./ A tésztát sós vízben megfőzzük és leszűrjük.

2. A pennét összekeverjük az olivás tonhaltörzzsel, és egy zsiradékkal kikent tűzálló edénybe tesszük.

3./ A tejföllel vagy tejszínnel habosra keverjük a tojássárgáját, valamint a füstölt sajt felét, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, a masszát a tészára öntjük, és 160 fokon pirosra sütjük. Tálalás előtt a maradék sajttal megszórjuk, és az étel tetejét még kicsit pirítjuk.

A tonhalas pennét forrón tálaljuk. Fehérbor jól illik hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

Fotók: Pexels & Pixabay