Romantikus vidéki hangulat a verandákon

veranda.jpg

A borongós február közepétől már hatalmas a vágy bennünk a napfény és a virágok látványa után. Bár még a hideg időnként tombol, a tervezgetés jó élmény.

A tavasz közeledésével egyre inkább központi szerepet kap az otthonban a terasz, a balkon, a veranda vagy a kert. Az évszak különböző területeken eltérő időpontban érkezhet, a virágzás folyamata azonban mindenhol hasonló. Gyönyörű látvány, ahogy akár a hó alól is előbújik a sárga sisakvirág, a krókusz vagy a hunyor. De jó érzés nemcsak az erdei séták során, hanem a saját közvetlen környezetünkben is a a növények látványa. 

Az épületeknél a fehér falak és a színes viráglugasok a mediterrán világot idézik a maguk különleges bájával. Az élénk színű bútorok és lakástextilek pedig a romantikus hangulatot megteremtő lámpásokkal.

A növények dézsában vagy hatalmas színes cserépből készült edényekben mutatnak a legjobban. Illatuk elvarázsol. A nagyobb fás szárú virágok közül az akácféléket érdemes gerendákon, oszlopokon felfuttatni. Júniusig virágoznak.

A sétányokon és lugasokon őszig a legnépszerűbbek a csipke- és vadrózsák, melyeket óvatosan tanácsos a farácsokra vagy gerendákra felkötözni. Lenyűgöző látványt nyújtanak.

A futó hortenzia és a vadszőlő a vidéki hangulat megteremtésével szintén megragadja a szemet és a lelket.

Fotók: Pinterest