A chilis bab füstölt hússal a legfinomabb

f_2.jpg

Időnként az ételek készítésének ötletéhez a filmes humor is hozzájárul. Ki ne ismerné már a krumplis hal hagymás bab olasz változatát? Most pedig színpadon, vagyis asztalon a füstölt húsos chilis bab.

Humoros szállóige már évtizedek óta a magyar filmtörténet világában a Hyppolit, a lakáj című alkotásból, hogy...

A libasülthöz hagymát eszek. Mindenhez. A hagymához hagymát eszek. A halat pedig késsel eszem. Két késsel.

Miért a hasonlat? A legtöbb ételt tejföllel eszem. Sok tejföllel. Szívesen egészítem ki a kedvenc étel receptjeimet kicsit magyaros változattá. Ezzel a módszerrel készítettem el a kedvenc chilis babot is.

Hozzávalók:

  • 20 dkg puha vörös bab /áztatott, vagy konzerv/
  • 20 dkg csemege kukorica /párolt, vagy konzerv/
  • 15 dkg házi füstölt kolbász vékonyra szeletelve
  • 15 dkg füstölt és főtt csülök vagy tarja apróra felkockázva /lehet darálni is/
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl húsleveslé vagy víz a főzéshez
  • 1 dl sűrű házi paradicsomlé
  • 1 kk chili krém vagy csipetnyi chili por
  • 2 kk ketchup
  • só és bors az ízesítéshez
  • tejföl a tálaláshoz

c2_7.jpg

Elkészítés:

1./ A füstölt húsokat fokhagymás zsiradékon kicsit megpirítjuk, majd pici víz hozzáadásával dinszteljük.

2./ A babot és a kukoricát a füstölt kiegészítőkkel, valamint a fűszerekkel lassan főzni kezdjük annyi lében, hogy pont ellepje a hozzávalókat.

3./ Amikor már minden puha, az ízek jól összeértek és az étel elkészült, tejföllel forrón tálaljuk.

Próbáld ki! Megéri! Jó étvágyat kívánok!

Fotók: Kóta Melinda/Az otthon szépsége

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása