Girona titkos szellemarca, amit ritkán látunk

g7.jpg

Mit látogat meg egy fotós, amikor Spanyolországban jár? Az elhagyatott helyeket biztosan. Girona, a katalán város különleges módon mutatkozik be.

Van az úgy, hogy természetesnek tartjuk, utazni jó, és szükséges. Lassan már egy éve, hogy a járványügyi helyzet miatt korlátozásra kerültek a külföldre történő látogatások. Trajbár Balázs fotós évekkel ezelőtt kapta lencsevégre Girona szellemarcát.

g3_2.jpg

Spanyolország a képzeletemben a magazinokban látott fényképek alapján mindig egy gyönyörű mediterrán területként élt, ahol szikrázó napsütés, virágba boruló kertek, harsány színek, valamint az óceán végtelenje vár. A középkori városok azonban meglepetéseket is tartogatnak. Az erős árnyalatok a szellemvárosrészben is megtalálhatók. A több évszázados műemlék jellegnek azonban van olyan hely, ahol nyoma sincs.

g4.jpg

A város hosszú ideig stratégiai pontnak számított, így történelmi látnivalókban gazdag. A színes utcák és a katedrális mellett érdemes körülnézni az elhagyatott helyeken is. A csarnoképületre emlékeztető, széthullásban lévő hatalmas terek lehetőséget adnak a graffity művészek kibontakozására.

g12.jpg

Trajbár Balázs fotós így fogalmazott:

Volt alkalmam nemcsak a szép helyeket látni a városban. 2017-ben elhagyatott épületeket jártunk be Balassa László fotóművésszel, aki sajnos már nincs köztünk.

Meséljenek a fotók!

g5_1.jpg

g6.jpg

g9_1.jpg

g10_1.jpg

g11.jpg

Fotók: Trajbár Balázs

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása