A desszertek világa fantasztikus. Süteményeket készíteni pedig mindig jó élmény. Ahogy megkóstolni is.
A napokban véletlenül egy tésztafőzés közben történt só és cukor csere még ma is mosolyt firkált az arcomra. Aztán eszembe jutott, hogy egy finom lepényt készítsek sok szilvával. Megkóstoltam. Mennyei!
Gyerkőcként rengeteg szilvát ettem. Élénk színe és fanyar íze miatt mindig a kedvencem volt, ahogyan a belőle főzött lekvár is. A felhasználásával készült süti pedig rendkívül ízletes.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 2 evőkanál lekvár
- 1/2 zacskó sütőpor
- 20 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 8-10 szem szeletelt szilva
Elkészítés:
1./ A kakaó és a gyümölcs kivételével a hozzávalókat simára keverjük.
2./ A tészta 2/3 részét egy sütőpapírral bélelt kicsi tepsibe öntjük.
3./ A maradékot elkeverjük a kakaóval, majd kanállal a tészta tetejére tesszük.
4./ A szeletelt gyümölcsöt a tarka-barka sütire szórjuk.
5./ Előmelegített sütőben 175 fokon 20 percig sütjük. Tűzpróbát végezzünk!
Tipp! A sütit különböző fajta gyümölcsökkel is készíthetjük. Étcsokoládé darabkákat szórhatunk bele, amelyek krémesre olvadnak a sütés alatt. Nagyon ízletes!
Mindenképpen próbáld ki!
Jó étvágyat kívánok!