Stílusok és polcok a konyhában

polcos.jpg

A konyha a háziasszonyok szentélye. Az alkotás birodalma, ahol a gasztrokreációk készülnek. Az elegánsan és praktikusan kialakított környezetben könnyen megvalósíthatók az újdonságok.

A térrendezés egyik alapkövetelménye a hasznosság. Megkönnyíti a házimunkát, amikor minden kéznél van, és a folyamatok egymásutániságának könnyedségét a berendezés is segíti. A polcok olyan kiegészítők, amelyek látványa és használata is elégedettséget ad. Bár gyakran a takarítás szükségességét nevezik meg sokan alkalmazásának hátrányaként, a praktikussága és a formája jelentős előnyként jelenik meg. Egy kicsi térben is a tágasság érzését nyújtja.

#1 Country

Nagyanyáink korának légkörét idézi fel a kissé romantikus vonásokkal is rendelkező vidéki stílus. A fehér fa alapanyag, az íves polcok, a pasztell kiegészítők, a pajta bejáratára hasonlító, mégis mutatós szekrényajtók otthonosságot jelenítenek meg kicsit felidézve a francia Provence környékének fűszermezőit is.

p6.jpg

#2 Minimal

Az egyszerűség, valamint a rend fehér formában megjelenítve a színes mértani alakzatú polcokkal vidámságot ad. Véget ért már a hatalmas függesztett szekrények kora a nyomasztó látvánnyal. A légiesség élményét is nyújtják a polcok szimpla környezetben is. Érdemes bátran, de körültekintően alkalmazni a harsány színeket is a fém tárgyakkal együtt a monotonitás elkerülése érdekében. Különleges látvány jön létre.

p0_1.jpg

#3 Rusztikus

A fa látványának természetes varázsa, a sötét árnyalatok alkalmazása, valamint az enyhe éléskamra hangulat a vidéki stílushoz hasonlóan egy régi világot idéz fel. Klasszikus elemekkel keverve inkább a feltűnés nélküli letisztultság jellemző rá.

Neked melyik jön be a legjobban?

Fotók: Pexels & iStock

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása