Habkönnyű túrófánk kicsit másképp

t_2.jpg

A gyorsan elkészíthető édességek és nyalánkságok mindig belopják magukat a konyhánkba.

Olyan sokat hallottam már a túrófánkról, hogy ki kellett próbálnom. Végülis farsang időszak van. Most készítettem és kóstoltam először. Mennyei édesség.

Az én nagymamám is kiváló szakács és cukrász volt háziasszonyként, túrós édességeket azonban a gombócon kívül nem készített. A kalácsok és a krémes sütik világában nőttem fel. A túrófánkot azonban ki akartam próbálni. Sok ismerősöm emlegette már könnyen elkészíthető desszertként ezt a sütiféleséget. Így lehetőségem volt valami egyszerű finomság megalkotására. Kicsit eltérően a megszokottól. Nagyon ízletes lett.

Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró

1 db tojás

1 csomag vaníliás cukor

4 dkg porcukor

12 dkg finomliszt

1/2 csomag sütőpor

mazsola ízlés szerint /elhagyható/

1/2 citrom reszelt héja és csipetnyi só az ízesítéshez

Elkészítés:

1./ A túrót a cukorral, a tojással, valamint a kevés sóval kikeverjük.

2./ A masszába tesszük a több hozzávalót, és kézzel átgyúrjuk.

3./ A tésztából vizes kézzel apró gombócokat formálunk, majd forró olajban kisütjük őket.

4./ Miután kicsit kihűltek a túrófánkok, fahéjas porcukorral vagy gyümölcslekvárral frissen tálaljuk.

A süti kívül ropogós, belül krémes. Nagyon finom, ahogy a citrom zamata megbolondítja. Savanykás házilekvárral az igazi!

Jó étvágyat kívánok!

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása