A VIDÉK BÁJA AZ OTTHON SZÉPSÉGE - BARANGOLÁS, RECEPTEK, FOTÓZÁS ÉS LAKBERENDEZÉS

Remek pikáns fasírozott nemcsak vasárnapra

2021/01/31. - írta: Az otthon szépsége

f_1.jpg

Van az úgy, hogy a régi idők meghatározzák a gasztronómiában is az ízlésünket. A fasírozott heti vendég volt nálunk gyerekkoromban. Különleges módon elkészítve felnőttként is szívesen fogyasztom.

Néhány hete történt, hogy az egyik munkatársam a morzsás húsgombóc szuper változatával kínált meg. Azóta is emlegetem, mennyire jó ízvilág találkozott egy apróságban. A rendhagyó módon elkészített fasírozott kiváló étel főzelékek és köretek mellé is.

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 egész tojás
  • 1 áztatott, kicsavart zsemle
  • 5 dkg hagymával együtt pirított kolozsvári szalonna
  • 5 dkg apró kockára vágott kemény sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors az ízesítéshez
  • zsemlemorzsa és zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

1./ Az apróra vágott kolozsvári szalonnát zsiradékban kevés fokhagyma kíséretében megpirítjuk, majd lecsepegtetjük.

2./ A sajton, a zsemlemorzsán és a zsiradékon kívüli hozzávalókat összedolgozzuk.

3./ A masszából gombócokat formázunk, melyeknek a közepébe rakjuk a sajtot. Kicsit a fasírozottat ellapítjuk.

4./ Az ételt zsemlemorzsába forgatjuk, majd zsiradékban pirosra sütjük.

5./ Burgonyapürével vagy salátával tálaljuk.

A sajt és a szalonna finom, pikáns ízt ad az ételnek. Fehérbort kóstoljunk hozzá!

Fotó: iStock /ingyenes/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azotthonszepsege.blog.hu/api/trackback/id/tr2316410084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása