Tavaszi idill volt január utolsó hétvégéjén Szombathelyen

c1_6.jpg

Szikrázó napfény, bárányfelhők és csillogó víztükör fogadta az érkezőket Szombathelyen. Aki január utolsó hétvégéjén szívesen sétált a városi Csónakázótó körül, idilli élményben volt része.

A kirándulók által is közkedvelt tavat 60 éve, 1961-ben kezdték el kialakítani. A térségben egykor agyagbányászat volt. A tevékenység miatt szükséges volt az Arany-patak vizét táplálni. A területet a látogatók 1965-ben vehették birtokba. A környék az elmúlt évtizedekben többször is átalakításra került, és töretlen a népszerűsége. A kapcsolódó Horgásztóval együtt Szombathely egyik legszebb része.

c2_6.jpg

A hó nélküli téli hónapok romantikája rendkívül kicsi. Január utolsó hétvégéjén pedig a bárányfelhős ég a szikrázó napsütéssel a szürkeség után egészen szokatlan volt. A látvány, a tavaszi hangulat szépsége mégis különleges érzést adott. Az alvónak tűnő megyeszékhely újra életre kelt. A mintákat formáló, ragyogó víztükör, valamint a sétálgatók vidám légkört teremtettek a tóparton.

c3_4.jpg

c4_6.jpg

c5_3.jpg

c7_2.jpg

cs1.jpg

Jó pihenést kívánok!

Fotók: Kóta Melinda/Az otthon szépsége

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása