Könnyű gesztenyetorta vaníliakrémmel

s0_4.jpg

A gyorsan és könnyen elkészíthető édességek mindig feldobják a napunkat. Sütés nélkül néhány perc alatt is szép desszerteket alkothatunk.

Télen sok vitaminra van szükségünk. A gesztenye, a vörös áfonya, valamint a szilva aszalt formában is finom, valamint segíti a szervezetünk immunrendszerét a hideg napokon is.

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált keksz
  • 12 dkg olvasztott margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl rum vagy aroma
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 4 dl tej
  • 1 csomag hidegen készíthető vanília pudingpor
  • aszalt gyümölcsök a díszítéshez

s2_12.jpg

Elkészítés:

1./ A felolvasztott margarint keverjük össze a darált keksszel és egy kevés rummal, és a tésztát simítsuk el egy 21 cm átmérőjű, levehető oldalú tortasütőben.

2./ A felolvasztott gesztenyemasszát keverjük össze 10 dkg mascarpone sajttal, kevés rummal, és 1 vaníliás cukorral. A krémet tegyük a tésztára.

3./ A tejjel keverjük habosra a vaníliapudingot, majd tegyük bele a maradék mascarpone sajtot. A krémet keverjük csomómentesen habosra, majd öntsük a keksz és a gesztenye rétegekre.

4./ Az elkészült tortát díszítsük gyümölcsökkel, és 7-8 órán át pihentessük a hűtőben.

5./ Tálalás előtt késsel óvatosan válasszuk le a sütemény oldalát a tortaformáról, kapcsoljuk le az oldalát, és szeleteljük fel a süteményt.

s3_7.jpg

Ugye kipróbálod?

Jó étvágyat kívánok!

Fotók: Kóta Melinda/Az otthon szépsége

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása