Van az úgy, hogy egy nagyszerű szendvics bőségesen pótol egy főzött ételt. Látványos és finom.
Tanulság, hogy minikenyér, paradicsom, füstölt sonka, házikolbász és tojás mindig legyen otthon a kamránkban. Egyrészt ha vendég érkezik, mindig van mivel megkínálnunk. Másrészt gyorsan készíthetünk egyszerű, vitamindús finomságokat idő szűkében főzés helyett.
Néhány pirítós, felkockázott paradicsom, olívaolaj, fokhagyma, oregano, bazsalikom, só, bors, kakukkfű összeállításból néhány perc alatt elkészül a nagy olasz kedvenc bruschetta. Sonkapástétommal a receptet kiegészíthetjük.
A tükörtojással kiegészített, tökmagolajjal dúsított krémsajtos kolbászkrém pirított kenyér szintén remek étel zöldségsalátával. A füstölt kolbészt törjük össze, és kicsit pirítsuk meg. Keverjük össze lágy krémsattal, és ízlés szerint fűszerezzük. Tökmagolajjal vagy paprikakrémmel színesítsük.
A fokhagymás zsiradékban pirított sonkás szendvics vajkrémmel párosítva nem is kíván reklámot. Az egyszerű angol reggeli hangulatát idézi fel a tükörtojással kiegészítve. Sajt is kerüljön bele.
Jó étvágyat kívánok!
Fotók: Pixabay