A VIDÉK BÁJA AZ OTTHON SZÉPSÉGE - BARANGOLÁS, RECEPTEK, FOTÓZÁS ÉS LAKBERENDEZÉS

Olaszos gombapaprikás, ahogy még nem kóstoltad!

2020/12/29. - írta: Az otthon szépsége

g1_4.jpg

A népszerű gombás ételek olaszos formában történő kipróbálása jó ötlet szilveszterkor is. Mediterrán hangulat érkezik a konyhába.

A gomba, a fűszerek, a tejszín, valamint fehérbor andalító érzést ad már a főzés idejére is. Nem maradhat el az apró torkoskodás, a tálalás előtti kóstolás sem. A toszkán lankás domboldalban megbújó olajfaültetvények és a szőlőlugasok világát eleveníti meg az olaszos gombaragu penne tésztával. Ünnepi fogásként is megállja a helyét az asztalon.

Hozzávalók:

  • 50 dkg felaprózott erdei gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín 1 kk mustárral krémesre összedolgozva
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors, nagyon kicsi pirospaprika, bazsalikom, kakukkfű a fűszerezéshez

g2_2.jpg

Elkészítés:

1./ Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, nagyon kicsi pirospaprikával megszórjuk, és beleforgatjuk a felaprózott gombát.

2./ Lassú tűzön kevergetjük, amíg a zöldség levet enged, miközben az ételt megfűszerezzük. Fedő alatt puhára pároljuk.

3./ Amikor az étel már majdnem tálalható, beletesszük a fehérbort, és enyhe forralással megvárjuk, míg az alkohol elpárolog belőle.

4./ A krémesre kevert mustáros tejszínt nagyon kicsi liszttel együtt a raguba tesszük.

5./ Az ételt penne tésztával, vagy egyéb olasz körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azotthonszepsege.blog.hu/api/trackback/id/tr7116362950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása