Bár az idei szilveszter mindannyiunknak más lesz a korábbiakhoz viszonyítva, az ötletes ételek jó élményt adnak az óév lezárásához, valamint az újév megkezdéséhez.
Az egyszerű, gyorsan elkészíthető, látványos finomságok nagyon menők. A tradicionális ételek mellett érdemes kipróbálni új ízeket és formákat is. A sült hús falatkák gyümölccsel vagy sajttal párosítva gasztronómiai élményt adnak. És a maradék étel kreatív hasznoítása is megvalósul.
#1 Fokhagymás sajtkrém minipalacsintával
Sajtrkéremet készíteni a legegyszerűbb dolog. Az ömlesztett formában kapható krémet egészítsük ki tört fokhagymával, fűszerezzük bazsalikommal, sóval és fehér borssal, majd tálaljuk sós minipalacsintán vagy tócsnival. A sajtot helyettesíthetjük tejföllel is. A kóstolást párosítsuk egy pohár alacsony alkoholtartalmú, könnyű fehér borral.
#2 Mozzarella nyárs
Rendkívül látványos, és mindig biztos siker a mozzarella zöldségekkel. A színkavalkádot egészítsük ki vékony sonkával vagy lazaccal. Szuper ízélmény együtt. Tálaláskor az ételt locsoljuk meg kevés balzsamecettel.
#3 Melegszendvics extrákkal
Egy szendvicssütő mindig jól jön a háznál. Nem csupán a tartós kenyér, hanem a sós gofri is nagyszerű sörkorcsolya. Az étel alapja legyen jégsaláta, madársaláta vagy rukkola. Tölteléknek a tonhalkrém, a gombakrém, vagy a májpástétom is rendkívül finom.
Pikáns tonhalkrém
Előételként pirítóssal is kiváló.
Hozzávalók:
- 20 dkg átpaszírozott tonhaltörzs olívában
- 1 kk majonéz
- 1 kk mustár
- 1 kk vaj vagy margarin
- 1 kk krémsajt
- 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
- 1/4 kápiapaprika vagy pritamin felkockázva
Elkészítés:
1./ A hozzávalókat krémesre összekeverjük, majd melegszendvicsben tálaljuk.
Furfangosság! Félbevágott bagettet vagy ciabattát is megtölthetünk a tonhalkrémmel. Sajttal megszórva is nagyon ízletes.
Ugye milyen ötletes és egyszerű? Jó étvágyat kívánok!