Bámulatos fehérbe öltözött a Kőszegi-hegység

h12.jpg

A havas, fehér táj mindig elbűvöl. Olyan szépséges mesevilág tűnik elő a hó és a fagy találkozásából, amelyet látni kell. A fák ágain formálódó jégből készült csipkék a felhők és a köd szelíd takarásában csodálatosak.

Napok óta vártam a hóesést. Nagyon szeretek fotózni és kirándulni. Bár a hétvégét otthon kuckózással akartam eltölteni. a Kőszegi-hegységet körbeölelő felhők, valamint a fehér szépség a természetbe csábított.

h1_2.jpg

Amióta hobbiból - és egy kicsit a rendszeres zenélés helyett is - fényképezni kezdtem, a kamerám szinte mindenhova velem utazik. Lencsén át bámulni a világot egészen különleges. A fotózáshoz azonban elválaszthatatlanul hozzátartozik, hogy folyamatosan tanulok látni. Észrevenni, odafigyelni olyan apróságokra, melyek mellett jó érzés megállni és csodálkozni egy kicsit. Körülnézni fura helyeken, ahova mások nem mennek el, nem másznak fel, vagy egyáltalán nem is tudnak róla. Igen, a fényképezéshez apró titkok is tartoznak.

Izgalmas, ugye? Teljesen egyetértek André Aciman szavaival:

A békés téli táj felemeli a lelket, és lebontja a barikádokat.

h2_1.jpg

A havas kalandozásra kora délután indultam el. Rendkívüli népsűrűségre számítottam fent a hegyen. A tömeg a várakozásomat is bőven felülmúlta. A kedvenc hegycsúcsomra nem mentem fel, hiszen felhők és köd borította be a tájat. Nem lett volna kilátás a környékre. Úgy döntöttem, hogy a fák között sétálva megkeresem és megörökítem azokat a pillanatokat, amelyek a hó és a fagy találkozásából nagyon ritkán, de rendkívül szép formákban jelennek meg.

h5.jpg

h6.jpg

h7.jpg

h8.jpg

Vajon szereti a hó a földeket meg a fákat? Amikor jó melegen bebugyolálja őket fehér takaróba, talán azt mondja nekik:

"Aludjatok csak, amíg újból eljön a nyár." /Lewis Carroll/

h15.jpg

h14.jpg

Jó kalandozást kívánok Nektek!

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása