Ez legfinomabb mazsolás kuglóf

k0_3.jpg

Kicsi korom óta szeretem a kuglófot. A csokisat, a lekvárosat, a lyukasat, a kakaósat. Kerek formában, de szögletesben is. Minden alakzatban, csak igazi kuglóf legyen. Finom és vanília illatú. Na meg citrom, ami elmaradhatatlan.

Napok óta terveztem, hogy egy régi, több évtizedes receptet kipróbálok. Nagyon jól tettem. Ahogy készült a sütemény, a konyha megtelt azzal a friss, csodás illattal, amit mindig is elvártam egy valódi kuglóftól. Amilyet a nagyitól régen a kakaó mellé kaptunk tízóraira. És igen, ez az! Illatos, puha és omlós. Vaníliamártással is érdemes kipróbálni. Elvarázsol.

Hozzávalók:

3 db tojássárgája

8 dkg finomított kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

8 dkg margarin vagy vaj

2 dkg élesztő

1 bögre /2,5 dl/ tej

fél citrom reszelt héja

10 dkg mazsola /elhagyható/

40 dkg liszt

csipetnyi só az ízesítéshez

k1_11.jpg

Elkészítés:

1./ A tojássárgákat a cukorral és a margarinnal habosra keverjük.

2./ Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd felváltva a sóval kevert liszttel, valamint a maradék tejjel a süteménybe tesszük. Végül a mazsolát is beledolgozzuk.

3./ A masszát dagasztjuk, majd zsiradékkal kikent kuglóf formába tesszük. 50 percig kelesztjük.

4./ A süteményt előmelegített 160 fokos sütőben egyenletesen 35 percig sütjük. Tűzpróbát végezzünk.

Az elkészült finomságot porcukorral megszórjuk. Vaníliamártással vagy lekvárral tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása