Egyszerű zöldségleves kicsit másképp

l1_1.jpg

A zöldségleves különböző formában állandó sztár a konyhámban. Tegnap is az asztalra került új megjelenésben. Sajttal kiegészítve ugyanis még ízletesebb.

Egy hosszú séta után jóleső érzés illatos, forró és zamatos ételt kóstolni. Sokáig idegenkedtem a daragombóc elkészítésétől, de végül tapasztalatom szerint az egyik legjobb kiegészítő a levesek világában.

Hozzávalók a leveshez:

  • 1 db fehérrépa
  • 20 dkg zsenge borsó
  • 10 dkg kukorica
  • 1 csomag petrezselyem
  • 5 dkg apróra vágott trappista sajt
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • só, bors, kurkuma, ételízesítő a fűszerezéshezagyasztott zöldségköretből is készíthetjük bármilyen összetétellel

Hozzávalók a daragombóchoz:

  • 1 db egész tojás
  • kicsi só
  • annyi búzadara, hogy puha masszát kapjunk

l2_1.jpg

Elkészítés:

1./ A felaprózott zöldségeket feltesszük egy edényben fűszerezve, vízzel borítva, és lassan főzni kezdjük. /Ha van maradék húsleveslé, akkor a vizet azzal helyettesítsük./

2./ Amikor a zöldség már megpuhult, beleszaggatjuk kanállal a 2 cm nagyságú galuskákat, miután a hozzávalóit összekevertük. /A galuskák gombóccá nőnek főzés közben./

3./ Közvetlenül tálalás előtt a levesbe tesszük a felkockázott trappista sajtot, majd az ételt megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, valamint petrezselyemmel.

Ugye kipróbálod? Jó étvágyat kívánok!

Nézz körül nálam 'Az otthon szépsége' és a 'Vidéki hóbort' facebook oldalamon is. Sok érdekességgel várlak!

Szép napot kívánok Neked!

Melinda

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása