Vintage - A szépség és az elegancia stílusa

v_2.jpg

Különleges hangulatot jelenít meg a vintage. A régi világ, az antik légkör egy kicsi klasszikus lakberendezési stílussal fűszerezve eleganciát visz az otthonunkba.

A tél és az ünnepnapok közeledésével bennem rendszeresen megerősödik a békebeli fehér alaphoz kapcsolódó, emlékeket is felidéző vintage hangulat. A pici romantikus vonásokat is felvonultató stílus kialakítása nagy figyelmet igényel.

v3_3.jpg

A stílus megnevezésének múltja is rendkívül érdekes a szépsége mellett. A vintage egyik jelentése régies, kopottas, másik pedig szőlőre és borvidékre vonatkozik. A portói likőrbor megnevezésére használták Portugália Alto Douro vidékén. A híres nedűt rendkívül szigorú előírások alapján készítették. A vintage kifejezés régen tehát a kiváló minőségre utalt. A portóit hosszú ideig fahordókban, majd palackozva érlelték.

v2_5.jpg

A múlt és a jelen bútorait és kiegészítőit is felvonultató lakberendezési hangulatot jó érzékkel, odafigyeléssel szükséges kialakítani, hogy a zavaró kavalkádot és az eklektikát elkerüljük. Az arculat alapszíne a fehér, a beige, valamint esetenként a halvány szürke hideg árnyalatokkal kiegészítve.

Gyönyörű látványt adnak a csipkék és az örökségből származó vagy a piacon vásárolt ódon apróságok is. A csiszolással és vintage festéssel felújított berendezési tárgyak otthonossá teszik a tereket. A régiségeket is felvonultató stílus fontos jellemzője az újrahasznosítás is. Funkcióváltással szinte minden rendelkezésre álló tárgyat hasznosíthatunk. Vigyázzunk azonban arra, hogy kacatokat és limlomokat ne tegyünk egy szelíden kialakított helyiségbe. És kerüljük el a zsúfoltságot is.

v1_4.jpg

A vadvirágok, a kertből vagy az erdőből származó termések, valamint a gyümölcsök is a kopottas hangulat nagyszerű kiegészítői. A puha lakástextilek pedig a boldogság érzését erősíti bennünk a legzordabb téli napokon is.

A fotók eredeti forrását a pinterest oldalamon tudod megnézni.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám. Amikor van időd, barangolj egy kicsit Az otthon szépsége és a Vidéki hóbort facebook oldalamon is. Sok érdekességgel várlak.

Szép napot kívánok!

Melinda

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása